Tuesday, May 28, 2013

Snacks in DIY pots - Naposteltavaa kukkaruukuista

Snacks for midsummer in DIY pots - Juhannusnaposteltavaa kukkaruukuissa


Where shall we start? Perhaps we sit down on the dock, admire the calm lake, and enjoy some bubbles? Do you smell the sauna warming up?

Remember those DIY seedling pots I painted white a few weeks back? Well, a few ones are still empty, and I just got some beautiful, beautiful muffin cups into the store (You find them HERE). And I thought they really make nice bowls for some snacks on the dock.

Snacks for midsummer in DIY pots - Juhannusnaposteltavaa kukkaruukuissa

I’ve always been really bad with chips and stuff.  Perhaps when you are not offered them in your childhood, you kind of don’t ‘learn’ to eat them.

But during the years in Turkey  - they have a wonderful habit of offering dried fruit and nuts and almonds at every occasion. When you visit a Turkish home, they have them casually placed here and there. I love the habit! And – they are fresh, always. When you’ve tried fresh almonds, walnuts and sun-dried apricots, for example, instead of the usual stuff you buy in super markets up here, you…well, get spoiled.

Here the DIY pots are filled with fair trade dark chocolate, organic hazel nuts and organic almonds (10 each day, they say, right?). Pretty (and tasty, I promise, done with all of it already ;)), isn’t it?

Snacks for midsummer in DIY pots - Juhannusnaposteltavaa kukkaruukuissa

***
Mistäs aloitettasi? Ekojen juhannusvieraiden saapuessa ihaillaan järveä laiturilla samalla kun siemaillaan kuohuvaa ja napsitaan jotain hyvää? Juhannussauna lämpiää ja vihdat likoo paljussa, ja on jo vähän viileä, vaikka aurinko paistaakin…

Muistatteko ne tee-se-itse yrtti-/taimiruukut, jotka maalasin tuossa muutama viikko takaperin? Muutama valkoinen on vielä tyhjä, ja kun kauppaan tuli juuri super-ihania muffinssivuokia (löydät ne TÄÄLTÄ), ajattelin, että näistähän saa mukavia kulhoja laiturille!

Itse olen aina ollut vähän huono chipsien ja semmoisten kanssa, ehkä siksi kun niitä ei lapsuudessa ole tullut syötyä.

Turkissa on sen sijaan tapana tarjota kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja manteleita joka tilanteessa.  Kun käy vierailulla turkkilaisessa kodissa, näitä herkkuja on tarjolla vähän siellä ja täällä. Mumskis! Kun on maistanut tuoreita manteleita, saksanpähkinöitä ja vaikka aurinkokuivattuja aprikooseja, on vaikea oppia tykkämään pohjoisen supermarkettivalikoimista. Kyllä, poishemmoteltu olen.

Näissä purnukoissa on nyt reilun kaupan tummaa suklaata, luomuhasselpähkinöitä ja luomumanteleita. Eikö näitä kaikkia itse asiassa suositella syötävän päivittäin ;)? Sopii mun silmään, aika nättiä, vaikka itse sanonkin.

No comments:

Post a Comment