Purkissa! |
Are you a jar/container, person? I am. The whole
family is. Actually my husband, who’s family is not a jar family, calls our family THE (ultimate) jar family (this would include my mother, my sister, and me. Grandma used to be quite bad, as well.).
We put everything in jars. Why? Because we don’t want to
throw away food. We don’t want the fridge to smell yucky. And we want the food to taste as good the
next days as it did right after it was prepared.
Which is why I thought it was kinda funny that the book,
where Weranna's linen textiles (along with some other items) were used as back ground
material, is called ‘In a Jar!’ – ‘Purkissa!’
Purkissa! |
Purkissa! |
We should be getting the book for sale in our webshop still
this week, and I will be sharing one of the recipes with you here in the blog – prepared it all by
myself, and succeeded! Think about that ;)! It isn’t every year I succeed with
something new from a cook book, you know.
Purkissa!
***
Oletko sinä purkki-ihminen? Mä olen. Oikeastaan koko perhe
on. Tunnen suurta sympatiaa Risto Räppääjän Pakastaja-Elviä kohtaan, vaikka olenkin Purkittaja-Pauliina. Mies, jonka
perhe ei ole purkkiperhe, kutsuu meitä purkkiperheeksi (ainakin äitiä, siskoa
ja minua. Mummi oli kanssa aika paha aikaisemmin).
Me katsokaas laitetaan kaikki purkkeihin ja purnukoihin.
Ei haluta heittää ruokaa pois ja on ällöä, jos jääkaappi haisee pahalle. Ja vielä tärkeämpää on, että se
ruoka maistuu seuraavina päivinä yhtä hyvältä kuin tuoreena.
No, tämän (anteeksi liirum laarum) vuoksi oli siis hauska
yhteensattuma, kun Weranna’sin tekstiilit oli mukana reseptikirjan kuvauksissa - ja kirjan nimeksi tuli Purkissa!
Tämä kirja, jonka on kirjoittanut Teresa Välimäki ja Johanna
Lindholm, kaksi ihanaa daamia Helsinki Food Company:n takana, on ihan LOISTAVA! (Ja jos ette vielä seuraa heidän ruokablogiaan, se löytyy TÄÄLTÄ, tukuttain ideoita arkeen ja juhlaan!) Kirjan säilöntäohjeet ovat ihanan lyhyitä, reseptit
näyttävät sellaisilta, että tekisi mieli kokeilla jokaista. Ketsuppia! Marinadeja! Maustevoita! Luulen, että jopa minä,
keittiöni kuuluisa poropeukalo, onnistun näissä. Ja arvatkaa, mikä on parasta? Tämä kirja menee loppuun asti - ei tyyliin, että marinoi kukkakaalit jääkaappiin. Vaan annetaan tarjoiluehdotuksia ja käyttökohteita niille purnukoiden sisällöille. Loistavaa!
Ja – KUVAT ovat mielettömän
kauniita. Upeita! Laura Riihelä on taiteilija kameransa kanssa.
|
No comments:
Post a Comment