Saturday, May 11, 2013

Colorful playroom - värikäs lastenhuone

Colorful playroom inspiration - värikäs lastenhuone

How to solve the following puzzle in our new (or old) house? We have 3 kids (girl 8, boy 7 and boy 3), and there's 1 large room upstairs, and one smaller room downstairs. Need to think how they will sleep, how they will do their homework, and how they will play so that there won't be too much fighting.

Aarrggh...my thoughts go around and around. Before we always had this let-them-sleep-in-one-room-and-play-in-another-room-concept. It worked always perfectly - calm colors and so forth for the sleeping 'quarters' and lots of color and fun for the playroom! In this last house we've lived in for 2 years now, we changed that - we gave the boys 1 room, and the girl the other. Guess where they sleep? Yes, correct, all in the same room. Guess where they play? Downstairs in the living room. Loose-loose situation.

So I've sort of decided to solve the puzzle so that they will all sleep in 1 room (again, and actually it is a room with 3 spaces on the sides where they can have their beds and own little 'room-in-a-rooms'), and we will have 2 desks and shelves in the room itself for homework.  But what happens when they have friends over?

Downstairs will be more a playroom, as the little one doesn't feel comfortable playing anyway away from her parents. BUT - it is attached to our living room. And think of all the toys and all that stuff that will be floating around...even more than now. And in this case the playroom can't have too much color, either. Ahhh...I don't know. I'll just need to make a collage and draw and all the usual stuff.

In these photos you see some images from the playroom of my sister's house. Isn't it pretty?

Colorful playroom inspiration - värikäs lastenhuone

Colorful playroom insipiration - värikäs lastenhuone
Ajatukset kiertää kehää, tässä pähkinä purtavaksi - meillä on 3 lasta: 8 v tyttö, ja 7- ja 3-vuotiaat pojat. Talossa, johon olemme muuttamassa Suomeen, on 2 huonetta lasten käyttöön: 1 iso yläkerrassa ja 1 vähän pienempi alakerrassa. Näihin kahteen huoneeseen pitäisi mahduttaa nukkuminen, läksyjen tekeminen, kaverien kanssa oleminen ja leikkiminen.

Meillä oli pitkään sellainen tapa, että jaettiin homma kahtia: lapset nukkuvat yhdessä huoneessa ja leikkivät ja piirtävät jne. toisessa. Se on toiminut ihan loistavasti sisustuksenkin kannalta: rauhallisia värejä 'nukkumishuoneeseen' ja väriä ja kaikkea iloista leikkihuoneeseen. No, nyt tässä vikassa talossa, jossa ollaan asuttu 2 vuotta, muutimme asian, kun ajateltiin, että 'kyllä niillä lapsilla pitää olla oma huone'. Arvatkaa, missä ne nukkuu? Kyllä vaan, samassa huoneessa. Arvatkaa missä ne leikkii? Alakerran olkkarissa, paitsi silloin kun on kavereita. Silloin omat huoneet on ahkerassa käytössä.  Vähän kaukana mistään ideaalitilanteesta.

Eli nyt sitten ajateltiin, että muutetaan takaisin tähän vanhaan malliin: Saavat nukkua kaikki yläkerran huoneessa omissa alkoveissaan, rakennetaan sinne vielä kolmas samanlainen vinttitiloihin, ja laitetaan hyllyt ja kirjoituspöydät itse huoneeseen. Alakerran huone olkoon leikkihuoneena, koska ei tuo pienin viihdy vielä itsekseen leikkimässä vanhemmista erossa muutenkaan. Mutta mitä kun on niitä kavereita kylässä?? Miten tämä kuvio sitten toimii. No ei toimi. Ja lisäksi - miettikää sitä lelujen määrää pitkin olkkarin lattiaa, kun nytkin niitä on tuossa ihan tarpeeksi...en tiedä. Joskus näin aika hauskan ratkaisun, jossa juuri tuollainen rintamamiestalon yläkerran pääty oli jaettu 2 huoneeksi hyllyllä, mutta meillä on siinä keskellä ikkuna, ja kun on suojeltu talo, julkisivua ei saa muuttaa, eli ei voi laittaa 2 pienempää tilalle ja seinää väliin. Alkovin rakennus alkaa maanantaina, joten ei tässä sen kiiruumpi näitä ratkaisuja miettiä ;). No, täytyypi tehdä joku kollaasi ja miettiä.

Nämä kuvat ovat muuten siskoni luota heidän leikkihuoneestaan. Eikö ole nättiä?

No comments:

Post a Comment