Sunday, November 3, 2013

Christmas balcony make-over in 15 minutes - Jouluparveke 15 minuutissa

Christmas balcony make-over - BEFORE
Look familiar? To me at least it does. Our terrace looks so sad currently, that I don't even want to look outside. In the spring time you decorate with all possible enthusiasm with flowers and herbs and textiles, and now they are all dead or inside safe and sound from the rain and humidity.

Christmas balcony make-over - Start with the floor
In this little project we dressed up a small balcony for the coming season and took some photos for our XMAS PRESENT TIPS CATALOGUE. Put even some new tiles on the floor (learned from Paulina Arcklin - you can always carry a nice floor with you ;) ). Some Kenana blankets, Cottonhut knitted cushion, Himla Sunshine cushion, Balmuir lantern and some wood for the fireplace make all the difference.

If you want to do a quick balcony make-over, make sure the floor is what you like. Something I've learned - if the large surfaces are good for your eyes, the other details will sort of take care of themselves. A carpet, or even new tiles - just remember a layer of plastic or cardboard under it so the tiles don't crack and make noises when you walk on them.

Christmas balcony make-over - AFTER
Christmas balcony make-over - AFTER

Christmas balcony make-over - AFTER
Need a heater? There are nice ones in the market  - of course the price range is somewhere 300-500 eur, but if that brings you many square meters more indoors when needed, why not? Some of my favorites can be found here: http://www.flamex.fi

***
Näyttääkö tutulta tuo eka kuva? Minulle ainakin. Terassi näyttää niin surulliselta tuolla ulkona, ettei sinne tee pahemmin mieli kurkistella. Keväällä innokkaasti somistetaan kukilla ja yrteillä ja tekstiileillä, ja kun sateet syksyllä alkavat, on kukat ja yrtit mustuneita ja tekstiilit siirretty sisään kosteudelta ja sateelta. Ja lopputulos on varmasti aika monen luona tämä.

Tässä pikkuprojektissa puimme parvekkeen jouluun joulukuvia varten JOULULAHJAIDEOITA - kuvastoa varten. Se tärkein, mitä tässä kuvauksia tehdessä on oppinut, ja mikä kyllä kantaa kaikkeen sisustukseen: Isot pinnat on tärkeimmät. Oikeasti. Kannattaa miettiä pitkään ja hartaasti, minkälaisia pysyviä ratkaisuja tekee. Lattiat, seinät, katot ja keittiön kaapit. 

Tässä laitettiin vähän laattaa lattiaan, tekstiilejä, kynttilälyhty ja sisätiloissa olevan takan puut nätistä pinoon penkin alle. Jos haluatte laittaa laattaa lattiaan, se on kyllä maailman yksinkertaisin asia - kunhan laittaa alle solumuovin tms., että laatat ei halkeile ja kolise, kun niiden päällä kävelee. Muuten ei tarvitse tehdä kyllä muuta kuin asetella ne laatat siihen lattiaan. Toimii!

Lämmityksellekin on todella tarvetta, ja kivoja terassilämmittimiä alkaa olemaan Suomestakin saatavilla. Onhan ne hintavia, mutta ajattelen, että kun saan tuon meidän aurinkoterassin talvikäyttöön, niin siinähän on monia neliöitä lisää sisätiloihin tarvittaessa. Oma lämmittimeni löytyy täältä: http://www.flamex.fi/index.php?route=product/product&product_id=58

6 comments:

 1. Oh my my my am I ever excited about Christmas this year! Lovin the bench and everything on it!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks Tracey - the bench is a beautiful old piece, nice to have friends with perfect taste :)!

   Delete
 2. Hello, I love this bech, it is absolutely fantastic piece and You didi beautiful change with your balcony, I love this style. :)
  http://trendesso.blogspot.sk/

  ReplyDelete