Wednesday, November 6, 2013

Start of the Gluhwein Season - Glögikauden avaus

Gluhwein season - Glögikauden avaus

Have you started your Gluhwein season yet? I have. Last week, actually. A 10-month-break, probably to the date, and it tastes SOOO good again. I was going through the local store to find the specific one and started panicking - where is it?? The most traditional one. I don't know if it is any good, but when you've had it around Christmas time for 15 years the taste kind of grows into you. Well, they had changed the label. I can't really recall what the old one looked like, but I would recognize it as 'IT', if I saw it ;).

Here a few photos of our fireplace, in constant use now, at least with candles inside if feeling lazy. Petra Lunds Lera mug (have you checked out her NEW WEBSITE yet? So so pretty <3) is perfect for Gluhwein. The hand-woven wool blanket is from Kenana Knitters, and the pompom felt carpet from Cottonhut.

Gluhwein season - Glögikauden avaus

Gluhwein season - Glögikauden avaus


Will be posting our family's traditional Gluhwein recipe here at some point, stay tuned :). Extremely healthy, reading the superfood -articles now-a-days.

***
Gluhwein season - Glögikauden avausJoko olet avannut glögikauden? Minä kyllä. Viime viikolla. Tuntuu, että oli päivälleen 10 kuukauden breikki tästä herkusta, ja se maistuu taas NIIN hyvältä. Melkein menin paniikkiin, kun viime viikolla kävin Alkossa enkä löytänyt sitä Marlin peruspunaviiniglögiä - missä sitä on oikein?? Enpä tiedä, onko se mitenkään erityistä, ei varmaan, mutta kun on sitä samaa tottunut saamaan varmaankin 15 vuotta, sitä sen vain pitää olla. No, ilme oli vaan muuttunut, ja sain herkkuni, joka tuossa hellan vieressä nököttää ja tarjoilee silloin tällöin maistiaisia. MMM. Hassua muuten - en edes muista, miltä se vanha etiketti näytti, mutta tunnistaisin, jos näkisin. Näin se mieli toimii.

Tässä muutama kuva takastamme, joka on nyt jatkuvassa käytössä, ainakin kynttilöiden voimalla, jos laiskottaa niin paljon, ettei jaksa hakea kellarista puta. Petra Lunds Lera muki (joko olet käynyt hänen uusilla verkkosivuillaan? NIIN NIIN KAUNIIT) on ihan täydellinen glögimugi. Käsinkudottu villapeitto on Kenana Knittersiltä, pompom huopamatto Cottonhutilta.

Laitan tänne jossain vaiheessa meidän perheen perinteisen glögireseptin - sitä nautitaan vain joulunpyhinä. Siinä muuten todella terveellinen juoma, kun sillä glögireseptillä juomansa tekee. Kaikki ainekset mainittu superfood -listauksissa.

3 comments:

 1. Oh so cozy!!! This is so cozy looking and making want to welcome in winter and the holiday season.

  ReplyDelete
 2. Hei

  Sinulla on todella kauniita kuvia:)
  Olen jo hetken aikaa käynyt aina aika ajoin kurkkimassa täällä sinun blogissasi, ja ajattelin kysäistä, että millä sinä kuvaat. Muistelisin, että mainitsit jossain vaiheessa, että hankit uuden kameran, ja objektiivinkin varmaan...

  Ihanaa tiistaita sinulle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei Frida, kiitos <3. Joo, ostin uuden kameran tosiaan, Canon EOS 650D, ja siihen extrana 50 mm objektiivin, ja sillä yritän ottaa kaikki kuvat. Lisäksi sain on-line opetusta maailman parhaalta opettajalta, ja aikaisemmin jo Paulina Arcklinilta, sillä varmasti suurempi merkitys kuin tuolla kameralla. Valitettavasti ei ole YHTÄÄN niin paljon aikaa heilua tuon kanssa, kun haluaisin!

   Delete