Tuesday, February 4, 2014

Kikoi banana tree products - ihanuudet banaanipuun lehdistä

Kikoi banana tree oval bread basket


Well, it's been some time I've been here the last time :)! When the flu catches me every 15 years or so, it REALLY does. Not more about that subject.

Most of you know (perhaps) by now my love for natural fibers and materials. They just intrigue me for some reason.  The THING for me this season? The fallen banana tree leaves. You see them there on the ground, big and chunky and then you bump into these bread baskets and laundry baskets on the side of the road, and you get a big smile on your face - HE saw them too and had an idea! Wow!!

Don't you just love these new products made by Robert? One of our best sellers this past season, and we keep on going, now with a few new alternatives, as well.

Kikoi square banana tree bread basket


I simple adore the square and the oval bread baskets for your morning rolls. And for the kitchen spoons and this and that (made of wild olive tree, of course!) the perfect one is the small high basket.

Banana tree products - plenty to choose from :)

Kikoi banana tree oval basket, S - coming soon!


We are also looking forward to receiving a wonderful, wonderful Rose selection for the spring/summer 2014. Made on combined sisal and banana tree, it is stunning, and it lasts and…what can I say. I'll be sure to make THAT post when we get the items from our stock in Nairobi to here.

And - meet Robert :)

The smily, wonderful artisan we can always trust with the quality and the deliveries. We <3!


***

Hui, onpas aikaa taas kulunut! Kun flunssa iskee 15 vuoden välein tai jotain semmoista, se näköjään todella ISKEE. Yöks. Ei enempää tästä masentavasta puheenaiheesta.

KOHTA ON KEVÄT!!!! Vaikka just tuli talvi, mikä sekin on ihqua, pääsee möksälle tekemään ei-mitään.

Mutta mutta - näitte tuossa yllä vähän kuvia uusista banaanipuutuotteistamme. Mitäs tykkäätte? Olen tällainen materiaalifriikki, ja nyt tämä banaani todella puhuttelee. Näin mm. USAssa Crate&Barrelilla banaanipuusta tehtyjä tuotteita tuossa jokin aika sitten, ja oli nekin kyllä tosi tosi kauniita.

Niihin pudonneihin, isoihin lehtiin kun törmää tuolla (ei täällä ;)), ja sitten kun näkee tienvarrella upeita leipäkoreja ja pyykkikoreja ym.ym., tulee kyllä iso hymy kasvoille - HÄN näki kanssa nuo banaaninlehdet vähän eri tavalla! Vautsi! Eikö olekin aika ihania nämä Robertin tuotteet? Nämä on niin jykeviä ja ihania, ettei ole toisia samanlaisia oikeasti. Me rakennetaan näistä niin upea koti kesäjulkaisuun, että olen nyt jo ihan pomppeissani koko projektista!

Kikoilta on myös tulossa kokonaan uusi Rose-sarja, jossa yhdistellään lunnonväreillä värjättyä sisalia ja banaaninlehtiä - todellista luksusta, sekä laadultaan että ulkonäöltään.  Siitä sitten enemmän, kun saamme tuotteet tänne pohjolaan tuolta Nairobin varastolta :).

No comments:

Post a Comment