Easy and fast apple crumble - helppo ja nopea omenapaistos |
I don't have much of a sweet tooth really (chocolate and SALT licorice don't count), but I do love the combination of sweet and sour. Apple crumble, the very traditional Finnish version with oatmeal on top, is one of my very favorites. There are tons of different kinds of recipes available, but let me share this 15-minute-preparation-time one. If you don't consider the butter and sugar, it is even healthy ;).
Easy and fast apple crumble - helppo ja nopea omenapaistos |
Easy and fast apple crumble - helppo ja nopea omenapaistos |
5-6 sour apples (try to find local organic ones)
organic cane sugar
ground cinnamon
topping:
2-3 dl oatmeal
0.5 dl brown sugar
0.5 dl organic cane sugar
1 tsp vanilla sugar
100 g soft (melted) butter
Turn the oven to 200 C. Cut the clean apples into slices and toss them into a greased baking dish. Sprinkle some sugar and cinnamon on top. For the topping, mix all ingredients and spread it evenly on top of the apples. Bake in oven for 20-25 minutes, until the apples are soft and the topping has turned golden brown. Serve warm with vanilla ice cream. A glass of champagne on the side makes this treat even tastier!
Champagne with apple crumble |
After this weekend's projects we still have apples left, even though the kids eat them every day. The kids are growing tired of eating them, let's see if I still need to find ways to use them...
These photos I've taken with my new camera. Nothing I had in mind, but...we have an old well on our yard, it's kind of nice really, but I just couldn't make the photos work. There just seemed to be too much of everything, too many details here and there, and the photos just got too busy, just the way I don't like them ;). So I focused on the close-ups (again). So much easier to take. Another try today.
If you are interested in any of the products used, you find the Kikoi raw silk runner HERE, the vintage wooden tray HERE and the Petra Lunds Lera Inga plate HERE.
Autumn flowers - Syyskukkia
***
En ole kovastikaan makean perään (suklaata ja salmiakkia ei siis tietenkään lasketa, ne kuuluu perusravintoon), mutta tykkään makean ja happaman yhdistelmästä. Tämä ihan perinteinen omenapaistos on ihan suosikkeja. Tästä löytyy mielettömän paljon reseptejä netistä, ja ja jokainen voi sieltä luoda oman versionsa. Itse teen aina sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Nyt siellä oli jo ostettuna fariinisokeriakin, yleensä löytyy tähän aikaan vuodesta sellainen edellisestä joulusta jäänyt kova lomppi. Mutta on joitain asioita, joita en vaihda, ja yksi niistä on tuo ruokosokeri. Lapsuus Vietnamissa opetti juomaan teetä ruokosokerin kera, ja se nyt vaan on niin hyvää. Jos ette ole kokeilleet, kokeilkaa. Mums.
Omenapaistos maistuu tietysti parhaalta shampanjan kera, ja tämän kuvaajanoviisin rekvisiittalasi jotenkin tyhjeni tuossa kuvatessa. Niinkuin kyllä tuo lautanenkin. Oli täydellinen syksyinen iltapäivä kuvaamiseen, vaikkei kuvista nyt ihan sitä tullut, mitä päässäni kuvittelin. Meillä on pihassa sellainen vanha kaivo, ja ajattelin, että siinä saisi kivoja kuvia. Mutta siinä oli liikaa kaikkea detaljia ympärillä, en onnistunut kohdistamisessa jne.jne. Kuvista tuli sellaista sekamelskaa, juuri sellaisia, joista en tykkää, niin taas mentiin näihin lähikuviin. Mutta tänään on taas uusi päivä kameran takana.
Välillä tuntuu hassulta, kun on jotenkin osaksi alitajuisesti luonut itselleen tällaisen Weranna's -kodin, ja oman keittiön romppeet onkin kaupan tuotteita. Mutta jos siis kiinnostuit jostain, Petra Lunds Leran lautanen löytyy TÄÄLTÄ, Guthabenin kierrätyspuusta valmistettu laatikko/tarjotin TÄÄLTÄ ja Kikoin ihan rustiikkinen, raakasilkkinen kaitaliina TÄÄLTÄ.
|
Aivan ihastuttava blogi täynnä upeita kuvia! Laitetaanpa lukulistalle :) http://mariaemb.blogspot.fi/
ReplyDelete